Tauren wow Nedir?

Onurlu Doğaseverler
Kendi dillerinde shu’halo olarak bilinen barışçıl taurenlar, uzun zamandır Kalimdor’da yaşamlarını sürdürüp, tanrıçaları Earth Mother’ın emrinde doğanın dengesini korumaya çabalamaktadır. Taurenlar, kısa süre öncesine dek Barrens’a dağılmış göçebeler olarak yaşıyor, kurak bölgeye özgü büyük kodo hayvanlarını avlıyordu.

Tauren Tarihi
Güçlü tauren kabilereisi Cairne Bloodhoof, Üçüncü Savaş sırasında Kalimdor’u keşfeden orc Horde’uyla karşılaşma şansı yakaladı. Savaşşefi Thrall ile arkadaş olduktan sonra, Cairne ve kabilesi, Mulgore’da yeni bir yuva olan Thunder Bluff şehrini kurarken düşmanlarını savuşturmayı başardı. Yardımlarından dolayı orclara borçlu kalan taurenlar, Kalimdor’u Burning Legion iblislerinden savunmak için Mount Hyjal’de Thrall’a katıldı.

Taurenlar yıllar boyunca Mulgore’a yayıldı ama Northrend’de Lich King’e karşı yürütülen seferberlik sonrası yaşanan trajedi onları şaşkına uğrattı. Pervasız yeni savaşşefi Garrosh Hellscream’in Horde’u yıkıma götüreceğine inanan Cairne, genç orc’u düelloya çağırdı. Tauren kabilereisi mutlak bir üstünlüğe sahipti…

Ancak, düellonun taraflarının ikisinin de bilmediği şey, Cairne için büyük bir nefret besleyen bir tauren dişisi olan Magatha Grimtotem’in, Garrosh’un bıçağını zehirlemiş olmasıydı. Zehir Cairne’i felç etti ve böylece Garrosh onu öldürdü.

Sonrasında, Magatha’nın takipçileri Thunder Bluff’ı ele geçirmek için şehre hücum etti. Ancak Cairne’in oğlu Baine, bir karşı saldırı başlatarak tauren başkentini geri almayı, Magatha ve takipçilerini de tauren topraklarından sürgün etmeyi başardı. Cairne ile Garrosh arasındaki ölümcül karşılaşmaya karşın, taurenlar Horde’u terk etmedi. Baine cesurca tauren liderliğini üstlendi ve Highmountain taurenları, Broken Isles yakınlarında gitgide büyüyen Legion bozulmasına karşı bir yerleşke kurdu.

Başlangıç Bölgesi
Mulgore
Mulgore otlaklarına yerleştikten sonra, güçlü taurenlar etkileyici Thunder Bluff başkentini kurdu. Taurenlar yıllarca merkezî Kalimdor’un sakin ovalarının ortasında yaşadı, sevgili yeni yuvalarının refahına özen gösterdi. Ama yakın zamandaki Cataclysm, Mulgore’u feci şekilde etkiledi. Thunder Bluff’ın gündeyindeki inlerinden sürülen barbar quilboarlar, Red Cloud Mesa’nın karşısına akın ederek Camp Narache’i darmaduman etti. Sayısız tauren’ı esir almalarının yanı sıra, quilboarlar yerden devasa dikenli köklerin ortaya çıkarak, bir zamanlar yemyeşil olan ovalardaki tüm yaşamı boğdu. Taurenlar, bu olayların ışığında vahşi yaratıkları sürmeye ve hasar iyileştirilemez hale gelmeden toprağa verilen zararı iyileştirmeye yemin etti.

Ana Şehir
Thunder Bluff
Bilge kabilereisi Cairne Bloodhoof ve korkusuz kabilesi tarafından kurulan Thunder Bluff, bir dizi rüzgârlı yüksek ovanın tepesinden yeşil Mulgore topraklarına bakmaktadır. Taurenlar, başkentin inşasına dek sayısız nesiller boyunca göçebe olarak yaşadı, sıklıkla yağmacı centaur sürüleri tarafından saldırıya uğradı. Ancak Thunder Bluff’ın kuruluşuyla, gururlu ve iyi ruhlu ırk sonunda kalıcı bir eve kavuştu.

Cairne’in, Garrosh Hellscream ile yaptığı bir düelloda ölümünün ardından, Thunder Bluff, kısa süreliğine Magatha Grimtotem ve kabilesinin elementleri tarafından ele geçirildi. Cairne’in oğlu Baine, misilleme olarak bir zeplin filosunu kullanarak zekice bir karşı saldırı başlattı. Baine, Magatha’nın kuvvetlerini stratejik olarak böldükten sonra, Thunder Bluff’ı yeniden ele geçirdi ve taurenların yüce kabilereisi görevini üstlendi. Son zamanlardaki karışıklıklardan kurtulan başkent, bir kez daha Kalimdor’un taurenları için bir barış ve güvenlik kalesi olmuştur.

Lider
Baine Bloodhoof
Yüce Kabilereisi Baine Bloodhoof, merhum tauren lideri Cairne Bloodhoof’un oğludur. Babasının nezaketini ve cesaretini almasına ek olarak, Baine eşi bulunmaz bir savaşçı haline gelmiştir. Baine, Cairne’in Savaşşefi Garrosh Hellscream ile yaptığı düellodaki ölümünün ardından, tauren dişisi Magatha Grimtotem’in ajanları köye saldırıp Thunder Bluff’ı ele geçirdiğinde Bloodhoof Village’deki köyüne koştu. Baine, babasının kaybından dolayı hâlâ acı çekmesine karşın Magatha ve güçlerine bir karşı saldırı düzenledi ve sonunda tauren başkentini geri aldı.

Sonunda, Cairne’in onurlu oğlu Magatha’nın hayatını bağışlayarak, onu ve hain müttefiklerini Stonetalon Mountains’in sert topraklarına sürdü. Baine, o zamandan beri Mulgore’un cesur taurenlarının yüce kabilereisi görevini üstlenmektedir. Baine, Cairne’in ölümünün acısı hâlâ sürse de, tauren ırkının iyiliği için Horde’a ve onun savaşşefine olan sadakatini sundu.

Irksal Binek
Kodo
Kalimdor’un Barrens’ının büyük boynuzlu kodolarına dair tauren efsaneleri oldukça fazladır. Ender kodoların, bazı efsanelerde göklerin ve fırtınaların ruhlarına bağlı olduğundan, dev hayvanların böylece yıldırım güçlerini kullanmalarından bahsedilir. Kodolar genellikle doğaları gereği nazik olarak kabul edilirken, tehdit edildiklerinde şiddetli rakipler olmaktadırlar ve zaman zaman düşmanlarını bir bütün olarak yuttukları bilinir.

Irksal Özellikler
Brawn
Tauren büyük, güçlü gövdeli savaşçılardır ve bu yüzden kritik saldırılara bonus kazanırlar.
Cultivation
Taurenlar, herbalism’e bir skill bonusu alırlar ve çoğu herbalist’ten daha hızlı ot toplarlar.
Endurance
Üstün dayanıklılıkları sayesinde temel sağlıklarına bonus alırlar.
Nature Resistance
Taurenlar, Nature büyülerine karşı dirençlidirler.
War Stomp
Taurenlar, güçlü toynaklarını yere vurup zemini sallayarak düşmanlarını sersemletebilirler.
Kullanılabilir Sınıflar
 Death Knight Druid Hunter Monk Paladin Priest Shaman Warrior
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar