Lol EN GÜÇLÜ 10 ORMANCI GÜNCEL

RENGAR

Her ne kadar zayıflatılsa da, bu şampiyon hala çok güçlü. Ağrılıklı olarak ormanda tercih ediliyor ancak nerede çalı varsa o koridorda çok rahat oynayabiliyor. Orman eşyasını bitirmeden zırh deşme eşyaları alınan Rengar tam bir nişancı canavarı. İtemi olmadığı halde bile yüksek hasarlar çıkarabiliyor. Bunun sebebi ise taban AD değerinin yüksek olması ve Q yeteneğinden kazandığı saldırı hızı. Rengar için ideal build ise kesinlikle zırh deşme. Bunun yanında Statik Hançer gibi kritik itemlerle de çok yüksek hasarlar çıkarabilirsiniz.
Rengar için ideal iki rün var. Birisi Elektrik Ver, diğeri ise Kara Hasat.

2- Nocturne

E yeteneğinin kitle kontrolü etkisi bulunan ve hasar engelleyen bir yeteneğinin olması ile erken oyunda çok rahat orman dönebilen Nocturne, W yeteneğinin pasifinden gelen saldırı hızı ile de çok rahat baskınlar atabiliyor. Ultisinin tüm haritayı karartması ile de çıkacak savaşları çok rahat bitirebiliyor ya da bir savaş başlatabiliyor. Nocturne ile ejder ve baron güçlendirmelerini çalmak da oldukça kolay. Tek lazım olan şey ise o alandaki görüşün üstünlüğü. Nocturne için ideal build ise Zırh Deşme. Ancak tamamen kritik itemleri alındığı zaman düz vuruşları ile daha yüksek hasarlar çıkartabiliyorsunuz
Nocturne için ideal rün ise Ölümcül Tempo. Bu sayede 1 saniye içerisinde 3-4 kez saldırabiliyorsunuz.

3- Master Yi

E yeteneğinin gerçek hasar vurması ve Q yeteneği ile hedef alınamaz hale gelmesi ile son zamanların en popüler seçimlerinden birisi haline geldi Yi. Karşı takımda Master Yi’nin bulunması bile oyuncuları çıldırtmaya yetiyor. Çünkü Yi tamamen düz vuruşları ile hasar çıkartabiliyor. Gerçek hasarı sayesinde de karşında tanklar dahi duramıyor. Erken oyunda çok rahat orman dönebiliyor ve geç oyunda durdurulamaz hale gelebiliyor. Ultisi ile mobilite ve saldırı hızı kazanabiliyor, yalnızca Q yeteneği ile rakiplere tek bile atabiliyor.
Master Yi için ideal rün ise Yenilmez. Ancak Ayağı Çabuk ve Ölümcül Tempo rünleri de Yi için en ideal rünler arasında.

4- Ekko

Son zamanlarda özellikle esporda çok sık karşılaştığımız Ekko orman, erken oyunda çok rahat orman dönebiliyor ve çok seri baskınlar atabiliyor. Yeteneklerini komboladığı zaman itemsiz olsa bile karşısındakine çok yüksek hasarlar verebiliyor ve ultisi sayesinde güvenli bir mesafeye ışınlanıp neredeyse canının tamamını yenileyebiliyor. Geç oyunda ise tam bir bölüm sonu canavarı haline geliyor ve çok rahat savaş başlatıp katliam alabiliyor. Ekko için ideal item dizilimi ise tamamen yetenek gücü. Orman eşyasından sonra alınacak Hextech Roketkemer itemi ile biraz tank olabilir ve yüksek hasarlar çıkarabilirsiniz. 
Ekko için ideal iki rün var. Biri Kara Hasat, diğeri ise Yenilmez.

5- Olaf



Efsanevi can çalması ile şüphesiz oyunun en güçlü şampiyonlarından. Erken oyunda çok hızlı orman dönebiliyor ve canı az iken attığı baskınlarla canını yenileyip sağlam skorlar çıkartabiliyor. Oldukça rahat savaş başlatabiliyor ve bu savaşı katliama kadar götürebiliyor.  Olaf için ideal 2 item dizilimi var. Birisi Ruh Gömleği iteminin de aralarında bulunduğu Tank dizilim, diğeri ise Zırh Deşme dizimi. Ancak alınacak bir Kanasusamış itemi ile can çalma yüzdesini çok fazla arttırabilirsiniz.
Olaf için ideal rün ise Yenilmez. Bu rünün kullanım oranı %100.

6- Elise


Biçim değiştirme özelliği ve kitle kontrolü bulunan Elise, yalnızca orman eşyasına sahipken bile attığı baskınlardan çok yüksek hasarlar çıkartabiliyor. Kule altında dahi çok rahat skor alabiliyor ve Örümcek İnişi yeteneği ile oradan rahatça uzaklaşabiliyor. Esporun en favori şampiyonlarından olan Elise ile oynamak ise biraz zor. Elise için ideal item dizilimi ise içerisinde Hiçlik Değneğinin de bulunacağı yetenek gücü itemi dizlimi. Böylece erken oyunda muazzam hasarlar çıkarabilir ve maçı erkenden bitirebilirsiniz.
Elise için ideal rün ise Elektrik Ver. Bu rünün kullanım oranı da %100. 



7- Gragas

Gragas ile ağırlık olarak ormanda oynanıyor ancak zaman zaman destekte de gördüğümüz oluyor. İstediği güce yalnızca orman eşyasıyla gelebilen Gragas çok rahat baskınlar atabiliyor ve ultisi ile Insec yapabiliyor, savaş başlatabiliyor ve yüksek hasarı sayesinde savaşları kazanabiliyor. Geç oyunda ise neredeyse durdurulamaz oluyor. Gragas için ideal item dizili ise yetenek gücü item dizilimi. Bunun yanında tanklık vermesi için Asırlık Sopa itemi tercihi de mantıklı olabilir. Özellikle takımda Yasuo varsa, Gragas tercihi mutlaka yapılmalıdır.
Gragas için ideal rün ise Yırtıcı Böylece daha seri baskınlar atabilir ve ilk yeteneğinizi ya da düz vuruşunuzu güçlendirebilirsiniz.

8- Kha’Zix

Pasifi sayesinde yüksek hasarlar çıkartabilen Kha’Zix, erken oyunu çok rahat geçirebiliyor ve geç oyunda oldukça güçlü olabiliyor. Ulti seviyesi yükseltme zamanlarında yeteneklerini de güçlendirebiliyor ve uzun menzil, zayıf da olsa kitle kontrol ve daha fazla hasar elde edebiliyor. Ultisinden gelen görünmezlik ve mobilite ile de ejder bölgesine rahatça girebiliyor ve bu güçlendirmeleri çalabiliyor. Kha’Zix için ideal item dizilimi ise Zırh Deşme. Böylece tank şampiyonlara karşı çok rahat oynayabiliyor.
Kha’Zic için ideal rün ise Elektrik Ver. Böylece kısa sürede yapacağınız kombo ile Elektrik Ver rününü patlatıp ekstra hasar verebilirsiniz.

9- Lee Sin

Erken oyunda en yüksek saldırı gücüne sahip şampiyon olan Lee Sin, erken oyunda hem kendi hem de karşı ormanı rahatça temizleyebiliyor. Geç oyunda ise tanklığı ve yüksek hasarı ile savaşlar başlatıp bu savaşlardan galip gelebiliyor. Insec yapabilme özelliği bulunması sebebiyle de rakip takımdan gözüne kestirdiği bir şampiyonu kendi takımının arasına atabiliyor ve orada katledebiliyor. Lee Sin için ideal item dizilimi ise Zırh Deşme. Bunun yanında alınacak bir Ölü Adamın Zırhı itemi, size yüksek derecede tanklık ve hareket hızı verecektir.
Lee Sin için ideal rün ise Yenilmez. Bu rünün kullanım oranı da %100.

10- Qiyana

Yeni çıkan bir şampiyon ancak erken oyundaki hasarı çok yüksek. Ormanı da çok hızlı dönebiliyor, W yeteneği ile aldığı özellikler ile çok seri baskınlar atabiliyor. Geç oyunda ise ultisinin yardımı ile çıkan savaşları kazanabiliyor. Ejder ve Baron güçlendirmelerini de çok rahat çalabiliyor ve rakiplerini yalnızca saniyeler içerisinde gri ekrana gönderebiliyor. Qiyana ile ağırlık olarak orta koridorda oynanıyor ancak ormanda da çok sık görüyoruz. Qiyana için ideal item dizilimi ise Zırh Deşme.
Qiyana için ideal rün ise Elektrik Ver.
Bu liste Nidalee, Evelynn, Twitch gibi şampiyonlarla uzatılabilir. Ancak bilinmelidir ki, diğer koridorlarda olduğu gibi ormanda da karşı seçim yapılmalıdır. Karşınıza alınan güçlü bir şampiyona karşı alacağınız zayıf bir şampiyon, bu maçı orman farkına kaybetmenize sebep olabilir. Baskına gideceğiniz koridorla sürekli iletişimde olmanız, o koridordan çok rahat skor çıkarmanıza sebep olacaktır.
Listemizin sonuna geldik. Bu ve buna benzer birçok rehber ile listeye erişmek için sitemizi takip etmeyi unutmayın.


Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar