Gnome wow nedir / Gnome ırkı

Meraklı Tamirciler
Zeki, yürekli ve çoğu zaman eksantrik gnomelar, Azeroth’un medeni ırkları arasında eşsiz bir paradoks yaratmaktadır. Önlenemez derecede neşeleriyle mükemmel mucitler olan gnomelar ihanete uğramış, yerlerinden sürülmüş ve neredeyse soykırıma uğramıştır. Bu felaketler karşısında gnomeların tam anlamıyla sarsılmaz ruhunu simgeleyen şey dikkate değer iyimserlikleridir.

Gnome Tarihi
Ünlü tamirciler, mühendisler, teknisyenler ve araç üreticileri olan minik gnomelar, daha büyük akranlarını gölgeleyen kolektif bir zeka ve hırs uygulamalarıyla Azeroth’a izlerini bırakmışlardır.

İkinci Savaş’tan önce gnome tarihiyle ilgili çok az şey bilinmesine karşın, gnome felsefesinin ve kayıtlı bilgilerin çoğu, ileri görüşlü, yaratıcı konseptlere odaklanmaktadır. Bununla birlikte son gelişmeler, titan yaratımları olan ve Curse of Flesh’ten etkilenerek günümüzün gnome’larına dönüşen mekanik yardımcılardan geldiklerini ortaya çıkarmıştır.

Yüzyıllar sonra dwarflar tarafından keşfedilmeleriyle gnomelar yaşayabilir ve önemli bir ırk olarak kabul edilmiştir. Dwarflar, daha küçük “tür”lerinin (çünkü onlar da titan yapımıydılar ve benzer şekilde lanetlenmişlerdi) ustalık ve çabukluğundan etkilendiler ve dwarfların kendi başkentleri Ironforge’un yakınına, Dun Morogh’un eteklerinde bir başkent olan Gnomeregan’ı inşa etmelerine yardım ettiler. Gnomelar, muhteşem tekno-şehirlerinden, dwarf, insan ve high elf İttifak’ına silah, araç ve enerjik askler konusunda paha biçilemez bir destek sundular.

Ancak Üçüncü Savaş sırasında Burning Legion işgal ettiğinde, gnomelar tufak bir şekilde müttefiklerine yardım göndermeyi reddetti. Alliance, gnomeların çekilme nedenini savaşın bitmesiyle öğrenmişti: Gnomeregan’a saldırmak üzere Azeroth’un iç kısımlarından kadim bir tehdit yükselmişti. Müttefiklerinin önceliğinin Burning Legion’ı yenmek olduğunu bilen gnomelar, bu tehdide tek başlarına karşı durmaya karar verdiler. Sevgili şehirlerini kurtarmak için cesurca savaşsalar da, Gnomeregan kaybedilmişti.

Gnomeregan’ın düşüşü sırasında Gnome ırkının büyük bir bölümü yok olurken; kimileri Azeroth gnomelarının yüzde 80’inin bu korkunç günlerde öldüğünü söylemektedir. Hayatta kalan çok azı kaçtı ve sessiz kuvvetlerini yeniden kurdukları, yaralarını sardıkları ve Gnomeregan’ı geri almaya hazırlandıkları New Tinkertown’ı kurdu.

Başlangıç Bölgesi
Gnomeregan
Gnomelar, Gnomeregan’ı Sicco Thermaplugg ve onun sapkın topluluğundan geri alma çabaları kapsamında, tekno-şehrin kapılarının yakınında, New Tinkertown’da küçük bir alan oluşturdular. Her ne kadar şimdi Gnomeregan’ın ta kendisinden radyasyona maruz kalmış kurtulanları alma ve ardındırma çalışmaları devam etse de, Dun Morogh’da Thermaplugg’ın yandaşlarından biri olan Razlo Crushcog’a karşı bir başka savaş patlak verdi. Gnomeregan’ın tehlikeleri çok ama gnomelar ve zeki liderleri High Tinker Mekkatorque, sevgili gnomevatanlarını geri almak için her tehdide—bu ister trogg, ister toksik çamur isterse de sentry-bot olsun—karşı durmaya kararlı. Bu amaçla, Gnomeregan’ın bağımsızlığını daha fazla tehdit etmeden önce Crushcog’ı etkisiz hale getirmek, zafere ulaşmak için önem arz etmekte.

Ana Şehir
Gnomeregan
Bir bilim harikası olan yeraltı şehri Gnomeregan, gnome görkeminin, hırsının ve ustalığının dövme-demir kanıtıdır. Dun Morogh’un taşlı eteklerine oyulmuş olup, toprağın kalbine doğru derinlere inmektedir. Şimdilerde kurucu gnomelar ile hain Sicco Thermaplugg arasında bir savaş alanı olan bu labirent şehrin bir zamanlar parıldayan metal koridorları yavaş yavaş geri alınmaktadır.

Lider
Gelbin Mekkatorque
High Tinker Mekkatorque, en zor ve en sıkıcı zamanlarında gnome ırkının başındaydı. Unvanı seçildiğinden bu yana, bu kadar zorlu bir görev boyunca bu pozisyonda bulunması, halkının kendisini ne kadar sevdiğinin bir kanıtıdır.

Zeki bir mucit olan Gelbin Mekkatorque, yenilikçi tasarımları ve yaratıcı problem çözme becerileriyle meritokratik gnomelar arasında hızla öne çıkmıştır. Çalışan ilk mechanostrider’ı icat etmiş, dwarf kuşatma motorunun geliştirilmesine yardımcı olmuş ve Ironforge’dan Stormwind Şehri’ne uzanan Deeprun Tram’in yaratılmasında etkili olmuştur.

Dışarıdan bakıldığında anlaşılmasa da, Gnomeregan’ın kaybı high tinker’a ağır gelmektedir. Sevgili şehrini silip süpüren işgale hazır değildi ve onu alelacele tepki göstermeye ikna eden güvenilir bir danışmanı tarafından ihanete uğramış, bu da gereksiz ölümlerle sonuçlanmıştır. Şimdi Mekkatorque’un mükemmel zihni tek bir şeye cerrahi bir şekilde odaklanmıştır: Gnomeregan’ın geri alınması.

Irksal Binek
Mechanostrider
Gnomeların devrimsel mechanostriderları, mühendislik becerilerinin bir başka mucizesidir. Her strider, binicisi düşünülerek özel olarak tasarlanmaktadır. Teknoloji harikası buhar sıkıştırması, servo motor dinamikleri ve dayanıklı çelik kaplama kullanılarak yapılan mechanostriderlar, binicilerine güvenilir ve dayanıklı bir taşıma sunmaktadır. Kimileri, mechanostriderların gerçek sezilerden yoksunluğunun onları çok aptal bir binek yaptığını iddia etse de, gnomelar buna katılmamakta ve yetenekli bir binicinin altında, mechanostriderların en iyi eğitilmiş canlı bir binekten bile daha duyarlı olduğunu savunmaktadırlar.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar