Bannerlord taktik



1-Oyunun ilk başlarında ticarete aban.Ekonomi bu oyunda çok önemli bir yere sahip.İleride ordu kuracaksın bir dünya masrafın olacak bu yüzden haftalık sabit gelirinin olması önemli.
2-Ordu aşamasında oyunun erken safhalarında atlı hızlı ve kolay terfi alan birlikler seçmelisin.Bu birliklerin hem maaşları azdır hem de hızlı olduklarından dolayı çapulcu vs karşısında duramaz.
3-Köy yağmalama veya krallıklara saldırma.Krallıkların orduları güçlüdür ve seni darmadağın edebilirler.
4-Derebeyi olmaya çalış öncelikle nam ve onur kazan sonra herhangi bir krallıkta derebeyi ol hem o krallıktan kız alıp akraba kazanırsın.Bu da late game de işine yarar.
5-Deniz yağmacılarıydı isimleri sanırım bunlardan uzak dur aşırı zırhlı ve güçlü birimlerdir kafana balta yiyip bayılabilirsin.
6-İlk başta kazandığın paralarla ordu kurmak yerine kendine ekipman diz ve dükkan aç.

7-Yoldaşlar al ve bir yoldaşının ikna ve cazibesini yükselt.Biri ise soylu olsun ve buna liderlik + talimci yeteneğini geliştir.
Ekipmanları kullanmak için sürükleyip bırakabilirsin, çift (ya da sağ) tıklayabilirsin. Çoklu malzeme almak veya bırakmak için shifte basabilirisin. 
-Oyunda her şehrin piyasası farklıdır bir şehirde 80 dinara aldığın bir malzemeyi başka şehirde 400 dinara satabilirsin. Anladığım kadarıyla ticaretle ilgili yeni şeyler eklenmiş onlara da bakabilirsin. 
-Sığınaklara baskın verdiğin zaman veya savaşan asker sayısında sınır olduğu zaman parti listende en üsttekiler önce girer. Önce girmesini istediğin askerleri yukarı çek. 
-Komut vereceğin askerleri seçmek için normal rakamları kullanmalısın. 0 Tüm birimler, 1 Piyadeler, 2 okçular, 3 süvariler. Diğer rakamlara da kendin birlik atayabilirsin. Örneğin kıdemli piyadeleri 4e atarsın onlara ayrı komut verirsin.
-Renkli yazan kelimelere tıklarsan onunla ilgili bilgilere ulaşırsın mesela şehrin yerini falan bulabilirsin.
-Turunva kazandıktan sonra lordun avlusuna girme hakkını kazanırsın. Ordaki leydilere zaferini ithaf edebilirsin. 
-Yoldaşları almadan önce hikayelerini dinlersen onların mesleğini öğrebilirsin. Mesela mühendis alırsan kale kuşatma araçlarını çok hızlıca yaparsın. İzci alırsan haritada daha hızlı gezersin. Doktor alırsan yaralıları daha hızlı iyileştirirsin ve savaşta yara alanların ölmesi yerine yaralanmasını sağlarsın. 
-Vuruş yapmak için bas çek iyi bir taktik değil. Basılı tutup düşman geldiğinde bırakmak daha iyi. 
- Katır alarak envanterde taşıyabileceğin ağırlığı artırabilirsin.

- Envanterinde at tutarak haritadaki hızını artırabilirsin (atlı giden yaya bonusu alıyorsun)



Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar